Karamelové bochánky
Karamelové bochánky absolutně skvělé, jednoduché, náročnější na čas
- 4 bílky
- 16dkg cukru
- 22dkg mletých ořechů
Z bílků ušlehat tuhý sníh, postupně ve vodní lázni přidávat cukr a pak ořechy. Sáčkem s ustřiženou špicou dělat na pečící papír malé bochánky. Péct v mírně vyhřáté, pootevřené troubě - spíše sušit asi 10 minut.
Krém :
- 1 Salko slazené; zavřenou konzervu dát do hrnce s vodou a hodinu vařit. Po hodině konzervu otočit a znovu vařit hodinu. Nechat úplně vychladnout. Doporučuji dělat den předem a natočit si budík, aby jste neusnuli jak já vloni - pak to byl totální karamel!!!
- 1 a 1/2 másla (ne Hera a pod.)
- Z 1/2 litru mléka a 6 pol. vrchovatých lžic hrubé mouky uvařit kaši a nechat vychladnout. Během chladnutí míchat, aby nevznikl škraloup.
Vyšlehat máslo, opatrně vmíchat kaši a pak vyšlehat s karamelem ze Salka.
TIP : pokud se Vám srazí jakýkoliv krém, dejte na sporák hrnec s vodou a přiveďte ji k varu. Pak dejte mísu se sraženým krémem do hrnce, zmírněte oheň a mixérem šlehejte tak douho, až se sražený krém spojí. Nechte opět vychladnout.
Krémem nazdobíme bochánky a ty pak dáme do ledničky - v zimě na balkon. Vychladlé namáčíme v čokoládě.
Je to vynikající cukroví. Vypadá hezky ale má jednu nevýhodu - "sežere" se jako první - dělám z dvojité dávky.