Sachrův dort
- 6 vajec
- 130 g tuku (másla)
- 130 g hořké čokolády
- 130 g hladké mouky
- 110 g krupičného cukru
- 100 g cukru krystal
- vanilka, meruňková marmeláda
Poleva na Sachr
- 200 g cukru
- 150 g čokolády
- 125 ml vody
Postup přípravy Sachrova dortu
Sachrův dort určitě zvládnete i vy. Nejdříve tuk s cukrem společně utřene do hladka a následně zašleháme oddělené žloutky a hořkou čokoládu. Z bílků si vyšleháme sníh do kterého přidáme cukr krupice a chvíli ještě šleháme. Takto přichystaný sníh vmícháme do hotově směsi. Na závěr přimícháme mouku a tím máme základ na sachr připraven. Vymažeme máslem dortovou formu a nalejeme těsto. Sachrův dort pečeme v předehřáté troubě zhruba 90 minut. Upečený dort necháme zchládnout a vyklopíme. Nachystáme si polevu sachrova dortu. Cukr ve vodě povaříme, aby se rozpustil a následně přidáme čokoládu. Rozmícháme a povaříme, aby poleva byla akorát hustá. Když máme polevu, potřeme korpus meruňkovou marmeládou, nebo zavařeninou a přelijeme čokoládou. Celý Sachrův dort dáme do chladu, aby poleva ztuhla.