Panama dort
Panama dort
- 5ks vajec
- 100g moučkového cukru
- 3 hřebíčky
- 60g vanilkové čokolády
- 100g mandlí
- marmeláda
Krém :
- 70g másla
- 30g čokolády
- 1lžíce rumu
Vymícháme doleskla.
Poleva :
- 130g moučkového cukru
- 2lžíce černé kávy
- 1lžička rumu
Vše utřeme.
V míse utřeme žloutky s moučkovým cukrem a tlučenými hřebíčky doběla. Přimícháme strouhanou čokoládu a po lžičkách strouhané mandle, střídavě s hodně tuhým sněhem z bílků. Dortovou formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhanou houskou, těsto do ní urovnáme nožem a pečeme v mírné troubě asi 40minut.
Prochladlý dort rozřízneme na dvě placky, z nich jednu potřeme meruňkovou marmeládou. Druhou placku pokryjeme krémem a spojíme. Polijeme žlutou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.